maintenanceΗ προληπτική συντήρηση των κλιματιστικών σας, είναι μία εξειδικευμένη υπηρεσία, που πρέπει να παρέχεται από επαγγελματίες του τομέα. Η σωστή συντήρηση διασφαλίζει την καλή λειτουργία του εξοπλισμού σας. Τυχών αμέλεια θα οδηγήσει σε μείωση της απόδοσης, σε ανάπτυξη επιβλαβών μικροοργανισμών (μύκητες, μούχλα κτλ) και εν τέλει σε δυσλειτουργία της μονάδας κλιματισμού.

Ο επαγγελματισμός, η εξειδίκευση και η τεχνογνωσία που διαθέτει το τεχνικό προσωπικό της Co. E. Best Cool, είναι παράγοντες που μας καθιστούν στην κορυφή της αγοράς και σας εγγυόνται υψηλή ποιότητα, όσον αφόρα την συντήρηση κλιματισμού.

Η εταιρεία μας, διαθέτει ένα δομημένο τμήμα χειρισμού των συντηρήσεών σας και είναι σε θέση να εξυπηρετήσει όλες τις ανάγκες που τυχών προκύψουν. Τα συνεργεία μας επισκέπτονται το χώρο σας μετά από συνεννόηση μαζί σας, πάντα στις ώρες που σας βολεύουν.

Η συντήρηση των κλιματιστικών, εκτός από τον καθαρισμό των φίλτρων που πρέπει να γίνεται από εσάς τουλάχιστον μια φορά το μήνα, προϋποθέτει και επιπλέον εργασίες που μονό εξειδικευμένα συνεργεία είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν.

Οι εργασίες που πραγματοποιούνται για ολοκληρωμένη συντήρηση, είναι:

 1. Καθαρισμός φίλτρων της εσωτερικής μονάδας. Ένα μεγάλο μέρος της υγιεινής του προσωπικού σας χώρου οφείλεται στην καλή κυκλοφορία του αέρα. Το κλιματιστικό ως συσκευή που ανακυκλοφορεί και φιλτράρει τον αέρα στο χώρο είναι υπεύθυνο για την διατήρηση αυτής της υγιεινής. Σε πρώτο στάδιο, υπεύθυνα για το σκοπό αυτό είναι τα φίλτρα της εσωτερικής μονάδας.
 2. Καθαρισμός εσωτερικού ψυκτικού στοιχείου με χρήση πιστοποιημένου αντιβακτηριδιακού υγρού και αρωματικού μέσου (θα πρέπει να απαιτείται από την εταιρεία συντήρησης η χρήση πιστοποιημένου μέσου Bactericide NF EN 1040, Legionella NF EN 1276, Fungicide NF EN 1275)
 3. Καθαρισμός φτερωτής της εσωτερικής μονάδας. Η απόδοση μιας μονάδας εξαρτάται στο μέγιστο από την ποσότητα αέρα που μπορεί να επανακυκλοφορήσει στο χώρο. Όταν η φτερωτή είναι λερωμένη αυτή η ικανότητα μειώνεται .
 4. Έλεγχος αποχετεύσεων της κάθε μονάδας. Μια φραγμένη αποχέτευση μπορεί να προκαλέσει διαρροές νερού στο χώρο και κατά συνέπεια ζημιές στα έπιπλα και στις συσκευές κάτω από το κλιματιστικό. Συνήθως οι αποχετεύσεις των κλιματιστικών, μαζεύουν πολλά από τα αιωρούμενα μικροσωματίδια της ατμόσφαιρας και αυτά επικολλούνται στα τοιχώματα των σωλήνων με αποτέλεσμα το σταδιακό φράξιμο.
 5. Μέτρηση αερίου της κάθε μονάδας. Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες μείωσης της απόδοσης ενός κλιματιστικού είναι η απώλεια ψυκτικού αερίου. Συνήθως οι απώλειες είναι σταδιακές και δύσκολα ανιχνεύονται. Με το συχνό έλεγχο διασφαλίζεται η μεγίστη απόδοση του κλιματιστικού κατά την διάρκεια λειτουργίας του και όχι η υπολειτουργία του με αποτέλεσμα την σπατάλη ηλεκτρικής ενέργειας.
 6. Έλεγχος γενικής λειτουργίας του κάθε κλιματιστικού. Το κλιματιστικό σας αποτελείται από διάφορα επιμέρους εξαρτήματα και μηχανισμούς, μηχανικούς και ηλεκτρικούς οι όποιοι χρίζουν επιθεώρησης.
 7. Καθαρισμός εξωτερικού στοιχείου. Το κλιματιστικό είναι συσκευή που εναλλάσσει την θερμότητα του εσωτερικού σας χώρου με τη θερμότητα του εξωτερικού χώρου, διάμεσου του ψυκτικού υγρού που κυκλοφορεί σ’αυτό. Μια ακάθαρτη εξωτερική μονάδα επιδρά το ίδιο στην μείωση της απόδοσης του κλιματιστικού, όσο και μια ακάθαρτη εσωτερική μονάδα.
 8. Έλεγχος και σύσφιξη καλωδίων και ηλεκτρικών συνδέσεων. Το κλιματιστικό ως ηλεκτρική συσκευή πρέπει να ελέγχεται για τυχών απώλειες ή χαλαρές καλωδιώσεις που μπορεί να προκαλέσουν βραχυκύκλωμα στα ηλεκτρικά ή ηλεκτρονικά μέρη της συσκευής.

Η προληπτική συντήρηση ΔΕΝ περιλαμβάνει τα εξής:

 1. Εργατικά για αντικατάσταση εξαρτημάτων.
 2. Το κόστος των εξαρτημάτων που δεν καλύπτονται από εγγύηση, όπως εξηγείται στο έντυπο εγγύησης.
 3. Η αξία των υλικών προς αντικατάσταση, λόγω φθοράς, π.χ. μονώσεις σωληνών, σύρματα, ασφάλειες κ.τ.λ.

Για μηχανήματα τα οποία δεν έχουν συντηρηθεί για περισσότερα από 3 χρόνια, η εταιρεία μας μπορεί να σας προσφέρει τη δυνατότητα χημικού καθαρισμού, κατά των δυσάρεστων οσμών και ανεπιθύμητων βακτηρίων της σαλμονέλας, λεγεωνέλας και σταφυλόκοκκου, με ειδικά για τον σκοπό αυτό χημικά.

Με τις προσπάθειες που γίνονται παγκοσμίως για καλύτερη ποιότητα ζωής, σας προτρύνουμε να αξιοποιήσετε αυτή την ευκαιρία, αφού με την συντήρηση των κλιματιστικών σας, παρέχετε καθαρό αέρα στο χώρο σας. Μπορεί το κλιματιστικό να έχει γίνει πλέον σημαντικό στοιχειό της καθημερινότητας μας αλλά η κακή χρήση του μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές συνέπειες, π.χ. αλλεργίες, ερεθισμός της μύτης, του λαιμού, των ματιών και να επηρεάζει την άνεση και την υγεία του προσωπικού μας χώρου.

Η σωστή και τακτική συντήρηση ενός κλιματιστικού, συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής του χώρου μας και στην μακροζωία της συσκευής.